// We rise by lifting others. // We enjoy the process. // We are InCharge.

Het InCharge Succesverhaal van:

Mark

Meet Mark!

Deze fitte superstar is zowel vader, voetballer en CrossFitter. Begonnen om sterker, fitter en vooral blessure vrij te worden en gebleven om nog heel veel fitter en sterker te worden. Benieuwd hoe Mark zich in door deze gekke tijden heen slaat en alle ballen in de lucht houdt? Lees hieronder dan snel verder.

Allereerst hoe gaat het met je?
Het gaat goed. Ik ben op 4 maart vader geworden van Mees, dus nog net voor de lockdown. In het begin was het nog even zoeken naar een nieuw ritme van thuiswerken, baby, thuis onderwijs voor de kleuter en sporten.

Lukt het om thuis te leven volgens jouw ‘oude’ ritme? Goed eten, voldoende trainen/de workouts te doen?
Doordat ik thuis aan het werk ben en dus geen woon-werk verkeer heb, lijkt het wel alsof ik meer tijd dan voorheen heb om te kunnen sporten. Heerlijk met mijn oudste zoon in de achtertuin of samen in de woonkamer. Ook heb ik meer tijd om aandacht te besteden aan voeding. Bij het toch wel meer gehaaste leventje voor corona, schoot dat er wel eens een beetje bij in.
Het thuiswerken heeft wel als nadeel dat ik veel meer zit. Daarom zijn de dagelijkse workouts heerlijk om te doen. De filmpjes op Instagram en de reacties van iedereen motiveren mij ook enorm.

Dat is super goed om te horen. En waar haal jij op dit moment het meeste plezier uit? (Prive en/of Crossfit gerelateerd)
Qua Crossfit haal ik plezier uit de dagelijkse workouts. Elke dag ben ik toch wel weer benieuwd welke workout er bedacht is. De meeste workouts doe ik zonder equipment en elke keer ben ik toch weer verbaasd over wat er mogelijk is.
Privé haal ik het meeste plezier uit mijn twee jongens. Het is uniek dat je als vader zoveel tijd kan doorbrengen met je pasgeboren baby in de eerste weken. Daarnaast is het heerlijk om de oudste te leren voetballen, fietsen etc.
Ondanks alle beperkingen die corona met zich meebrengt, probeer ik er zowel qua crossfit als privé het beste van de te maken. Ik moet eerlijk zeggen dat dat me best goed afgaat en dat ik geniet van alle extra mogelijkheden die het creëert.

Als we straks weer mogen vlammen in de box, heb je dan nog specifieke doelen?
Ik ben begonnen met Crossfit toen ik geblesseerd was en niet kon voetballen. Het doel was toen om fit te worden en blijven. Na een klein jaar begin ik te merken dat Crossfit zich uitbetaald. Ik merk dat ik weinig tot geen oude klachten meer heb, terwijl ik daarnaast nog steeds voetbal. Een echt specifiek doel heb ik niet echt, behalve dat ik sterker en fitter wil worden/blijven. Maar die handstand blijft een dingetje voor mij..!

Wat is jouw mooiste herinnering aan CrossFit030?
De eerste keren dat ik in de box kwam en viel de relaxte sfeer mij heel erg op. Dit heeft het voor mij een stuk makkelijker gemaakt om CrossFit vol te houden en dat ik het nu ook echt heel leuk vind om te doen. Maar dat valt in het niets bij het winnen van de pannenkoekenplant natuurlijk!!!