// We rise by lifting others. // We enjoy the process. // We are InCharge.

Het InCharge Succesverhaal van:

Dave

Voordat ik begon aan CrossFit was mijn hartslag bovenaan de trap 1,5 keer hoger dan onderaan. 10 jaar lang heb ik me gericht op mijn werk, op mijn twee kinderen en uiteindelijk kwam ik in de sleur van een minder gezonde levensstijl terecht; lekker eten en weinig sporten. Totdat ik 15 kilo zwaarder was en het echt tijd werd om daar iets aan te gaan doen. Ik zag er tegenop om naar de sportschool te gaan omdat ik weet dat ik snel verval in de eentonige herhaling van de verschillende apparaten. Ik had dus niet zoveel zin om daar weer aan te beginnen, maar wat dan? Bij toeval hoorde ik over het fenomeen ‘Crossfit’. Na er hier en daar wat over gelezen te hebben, raakte ik al snel enthousiast over het concept. Dit kon hèt weleens zijn voor mij! Even googelen et voila, er blijkt ook nog een zogenaamde ‘box’ in de buurt te zitten.

Na de proefles was ik zo enthousiast dat ik besloot ik me maar gelijk in te schrijven.

Een paar dagen later stond ik daar voor mijn eerste officiële WOD. Toen werd ik wat betreft mijn fitheid wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. Na vijf minuten zag ik sterretjes langskomen en had ik snakte ik naar frisse lucht. **ABORT MISSION… ABORT MISSION!** ging er in m’n hoofd om. De frisse lucht deed wonderen en ik was een ervaring rijker,  Tegelijkertijd gaf het ook een kick om te zien dat er nog zoveel te behalen viel ten opzichte van de rest. Buiten deze fysieke ervaring om, merkte ik ook hoe iedereen elkaar hielp. De ‘high-fives’ vlogen om m’n oren, dat was echt leuk!

Crossfit030 is een gezellige box waar iedereen op zijn eigen niveau samen deelneemt aan de WOD. De inspanning die je levert wordt méér gewaardeerd dan het resultaat dat iemand behaalt, hoewel dat natuurlijk ook vet cool is. Coaching is hierbij mij het allerbelangrijkste. Juist die professionele ondersteuning helpt je op een veilige manier effectiever je WOD uit te voeren. Dit minimaliseert de kansen op blessures door gebruik van een verkeerde techniek.

Als je naast het trainen ook behoefte hebt aan het communitygevoel dan kan je hier ook terecht. Heb je daar niet zo’n behoefte aan dan is dat ook prima. Ik ben blij dat ik deze move vorig jaar gemaakt heb. Het is voor mijn ‘sportieve carrière’ een hele ommekeer geweest en dan ben ik pas vijf maanden bezig. Ik denk dat ik nog wel een stuk verder kan komen, maar ik heb geen haast. Dus ik blijf lekker zo doorgaan… 3, 2, 1… Go!