// We rise by lifting others. // We enjoy the process. // We are InCharge.

Het InCharge Succesverhaal van:

Berendineke

Meet Berendineke

Deze vrolijke enthousiasteling is niet meer weg te denken uit de box. Berendineke komt altijd binnen met een glimlach op haar gezicht en weet hiermee iedereen om haar heen op te vrolijken. Wanneer de timer echter aan gaat komt haar fanatieke kant naar boven en gaat de game face on!

Waarom ben je in de eerste plaats begonnen bij CrossFit030?
Ik bewoog minder dan vroeger, kreeg last van kleine pijntjes zoals mijn rug en ook een pijnlijke knie. Een tas op wieltjes bleek een tijdelijke oplossing daarvoor ☺️. Ik zocht dus iets waardoor ik me fitter zou voelen. Ik wilde het liefst groepslessen volgen, maar wel met goede begeleiding van mensen die snappen dat in het leven niet altijd alles loopt zoals gedacht. Die mild zijn als het een keer niet lukt om te komen bijvoorbeeld. Verder moesten de lessen per week planbaar zijn zodat ik niet vast zit aan een vast moment. Ik heb verschillende websites bekeken en ben bij jullie terecht gekomen. Wat me aansprak waren de verschillende verhalen van de sporters op de site. Ze waren heel verschillend en voelden zich toch allemaal thuis. Ook de nadruk die op sfeer gelegd werd trok me aan. Sporten moet vooral leuk zijn anders is het moeilijk om het vol te houden.

Wat was je eerste indruk van trainen bij ons? En is deze indruk inmiddels veranderd?
Mijn eerste mail werd snel beantwoord door Chris en ik mocht komen voor een eerste introductieles. Ik vond eerlijk gezegd al die mensen die zo geroutineerd in de weer waren met al die gewichten en zo wel een klein beetje intimiderend. Mijn omgeving had positief verbaasd gereageerd (Ga jij op crossfit? Benieuwd wat je ervan vindt…). Dus ik was wel een beetje gespannen. Tijdens de les voelde ik me onhandig, maar ook goed begeleid. Ik kreeg extra uitleg en er werd op me gelet. Ook de sfeer was goed, er was meteen iemand die een praatje maakte met me.
De eerste indruk werd bevestigd. Ik ervaar een grote zorg van alle coaches. Ze letten goed op je en geven vriendelijke en opbouwende feedback zodat je veilig kunt trainen en geen blessures krijgt. Ik boek in vergelijking tot sommige anderen maar langzaam vooruitgang. Maar ik heb nooit het idee dat ik daarom minder waard ben of door de andere sporters niet serieus genomen wordt. Voor mij is naar CrossFit gaan een uurtje vakantie. Ik hoef nergens aan te denken, alleen maar te doen wat gezegd wordt. En dan heb ik een afwisselende workout waardoor ik steeds een beetje fitter ben.

Wat is je het meeste bijgebleven van trainen bij CrossFit030?
Ik was een keer heel moe door allerlei zorgen. Had ook slecht geslapen. Dus dan lukt trainen niet zo goed. Ik was na twee weken weer aanwezig. Wat ik me nog goed kan herinneren is dat ik halverwege de workout zo moe was dat het echt te veel was. Mark zag dat, kwam naar me toe en maakte een praatje. Hij zei ook dat iedere sporter zo privé zorgen kan hebben, dat het een veilige omgeving is en dat de conditie vanzelf wel weer beter wordt. En dat ik niet van mezelf kan verwachten goed te presteren nu. Ik vond het bijzonder en ook heel fijn om zo gezien te worden. Zonder dat ik verdere toelichting hoefde te geven. Ik heb nog niet eerder een sportschool gezien waarin dat op deze manier het geval is. Ik weet ook zeker dat dit geen toeval is, dezelfde zorg zouden ook andere coaches uitstralen. Dat zit in de cultuur van deze box.

Heb je nog specifieke CrossFit/lifestyle doelen?
Op korte termijn: graag een paar extra gewichtjes. Dus ook eens 7.5 kg in plaats van 5 kg… Op lange termijn: gezond blijven.

Wat is jouw mooiste herinnering aan CrossFit030?
De eerste keer dat ik een hele wod af kon maken binnen de gestelde tijd. De eerste paar keren dat ik kwam trainen was het zoeken naar de juiste techniek en ook om een beetje spierkracht op te bouwen. En dan opeens, na een maandje of zo, lukken dingen die niet eerder lukten. Dat het een geschaalde workout was, maakt niks uit voor het gevoel.

Het belangrijkste voor mij, ik voel me fitter, heb geen kleine pijntjes meer en ren makkelijk trappen op…. Daarnaast voelt ik me ook vrolijker en veerkrachtiger. Voor mij is een uurtje CrossFit een uurtje vakantie. Extra leuk, dat mijn schoonheidsspecialiste al na 2 maanden zei dat ik er strakker uit zie. En dat ze dat nog steeds zegt iedere keer als ik er kom.