// We rise by lifting others. // We enjoy the process. // We are InCharge.

Kids and teens

CrossFit lessen voor kinderen

Naast de reguliere lessen bieden wij ook Crossfit voor kinderen aan. Regelmatig functioneel bewegen zorgt ervoor dat kinderen makkelijker bewegen, de sportprestaties verbeteren en er minder kans is op blessures. Ook zorgt het ervoor dat kinderen hun energie kwijt kunnen en zich beter kunnen concentreren op school. Daarnaast zijn onze lessen vooral heel erg leuk! De lessen draaien om het ontwikkelen van algemene fysieke vaardigheden. Spelletjes waarbij kinderen moeten samenwerken, obstakelroutes en leuke oefeningen helpen de kinderen de voordelen van bewegen te leren. Ook helpt het ze om andere belangrijke levensvaardigheden zoals sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen te ontwikkelen. Hierdoor worden ze fitter, kunnen ze steeds meer en verbetert hun zelfvertrouwen. De kinderlessen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar tot 12 jaar en vinden plaats op vrijdag van 15.30 tot 16.15.

Fysieke voordelen

Kinderen hebben veel baat bij bewegen. CrossFit is goed voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan onderdelen. Van gewichtheffen tot gymnastiek en cardio. Daarnaast kan het programma in combinatie met een gezonde levensstijl sterkere spieren en botten, een gezondere lichaamscompositie, minder kans op overgewicht, minder risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 en een gezondere bloeddruk en cholesterolgehalte opleveren. Kinderhersenen maken ontzettend snel neurologische verbindingen en aanpassingen. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei dingen als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen kunnen ze ontwikkelen en behouden de rest van hun leven. 

Emotionele voordelen

Sport is voor de emotionele ontwikkeling van kinderen en tieners ontzettend belangrijk. In onze programma’s werken we met kinderen en tieners aan sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden die kinderen zullen helpen later in het leven succesvol te worden en een andere kijk op het leven te krijgen. Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in alledaagse situaties.

Ontwikkelen van een gezonde levensstijl

Tijdens de eerste 20 levensjaren wordt een basis gevormd voor de rest van het leven. Wanneer kinderen en tieners sportief worden opgevoed zullen ze hier hun hele leven profijt van hebben. Als kinderen en tieners opgroeien met de associatie dat sporten leuk is en ze de voordelen voor hun lichaam en gezondheid er duidelijk van inzien, dan is de kans groot dat fitness een prioriteit voor het leven blijft. Gezond eten wordt een natuurlijke en normale keuze en actief zijn wordt iets wat ze “gewoon” doen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat kinderen plezier hebben in fitness. Verschillende gepubliceerde onderzoeken laten zien dat kinderen beweging net zo belangrijk vinden als hun ouders dat vinden.